Info

Zonnepanelen

Hoe is het in de wijk gesteld met de zonnepanelen ?
Zie de satellietfoto. De blauwe panden hebben nog geen zonnepanelen. Op de gele panden zijn deze al wel op de daken aangebracht.

Zonnekracht.

Er is nog een hele slag te gaan om optimaal de zonnekracht te gebruiken voor de energie. Er zijn echter ook al veel panden met zonnepanelen. Vertel ons uw ervaringen. We schrijven er dan over.

Isolatie

Er zijn in de wijk ook al de nodige ervaringen met isolatie van bestaande woningen. Muren, daken en vloeren. En in onze wijk ook veel glas met dubbel ++  of triple glas. Daarmee is men in de bestaande woningen mee begonnen. 

Energie opwekken

Het opwekken van energie wordt zoals je kunt zien vooral ondersteund met zonnepanelen. Ondersteuning van geo-warmte uit de grond waarvoor behoorlijk diep geboord moet worden is nog sporadisch aanwezig.

Ervaringen ? Vertel ze ons op de website.

Warmtepompen hybride

werken in combinatie met de aanwezige gas-CV installatie. En natuurlijk in combinatie met zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak.

Warmtepompen

zonder CV installatie (van het gas af) zullen ook al aanwezig zijn in de Thij. Bij nieuwbouwwoningen wordt geen gas meer aangesloten.

Airco

met zowel koeling in de zomer maar ook warmte in de winter. Lucht-lucht zoals dat heet waarbij de warme lucht rechtstreeks naar de woonkamer wordt gestuurd. Omdat de prijzen daarvan veel lager zijn dan warmtepompen wordt er wel voor gekozen maar we zijn benieuwd naar de ervaringen. Meestal blijft de CV aanwezig als het koud wordt.

Vertel ons uw ervaringen.

De basis van de energietransitie in de Thij uit april 2022.