Ervaringen

BEWONERSERVARINGEN

Ervaringen met betrekking tot warmte pompen

Ervaring water-water warmtepomp

Wat heb ik gedaan ( dingen, firma )?
Voor de aanschaffing is een energieverbruik berekening gemaakt door de installateur op basis van de bouwtekeningen.

In oktober 2023 is een water-water warmtepomp geplaatst door Vennegoor uit Weerselo. Dit heb ik gedaan om het huis duurzaam te verwarmen, dus zonder gas.Hoe heb je het aangepakt ( procesbeschrijving)
In de vorige winter heb ik de temperatuur van het CV water teruggebracht op 50 C, om te testen of ik het huis warm kan houden met een midden temperatuur warmtepomp.

Ervaringen met betrekking tot zonnepanelen

Ervaring Willem met Zonnepanelen

Wat heb ik gedaan ( dingen, firma )?

In 2018 heb ik 15 zonnepanelen geplaatst met een omvormer van SolarEdge , geplaatst door Energiewonen. In 2022 heb ik dit uitgebreid met 15 semi transparante zonnepanelen die als dak van de carport dienen.

Met de zonnepanelen in 2018 wilde ik graag energie neutraal het nieuwe zwembad verwarmen met een lucht-water warmtepomp en in 2023 wil ik overstappen op all-electric en daarvoor heb ik meer elektriciteit nodig. 

Ervaringen met zonnepanelen

Ervaring Diek met Zonnepanelen

Wat heb ik gedaan ( dingen, firma )?

Gekocht 10 panelen van 410 Wp van het merk DENIM. In oktober 2022 besteld en deze werden geleverd in april 2023.  Tevens Optimisers erbij genomen i.v.m. schaduwwerking uit de omgeving (met optimisers is de productie onafhankelijk van de andere panelen).

Ervaringen met Verwarmen via een Airco (Lucht/Lucht Warmtepomp) en Infrarood Verwarming

Ervaring Rene Grouve

Mijn zoektocht

In mijn zoektocht naar een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing voor mijn woning, koos ik voor de lucht/lucht warmtepomp, ook bekend als een airco. Laten we samen mijn persoonlijke ervaringen verkennen, met zowel de voordelen als de nadelen van het gebruik van een airco als warmtebron.

Ervaringen huis geheel geïsoleerd

Ervaring Hunenveldlaan

Wat heb ik gedaan (dingen, firma )?

2 jaar geleden heb ik mijn huis aangepakt. Ik heb het dak geïsoleerd, de vloer geïsoleerd en overal HR++ glas in laten zetten.

Wat merk ik er in huis van: de zolder blijft in de winter een stuk warmer en in de zomer een stuk koeler. Verder is mijn energie verbruik gedaald maar ik kan niet zeggen of het hierdoor komt want intussen is de energiecrises en bespaart iedereen op zijn energiekosten.

Ervaringen “Winst uit je Woning”

Onze ervaringen met “Winst uit je Woning” zijn goed, wanneer je hen inschakelt en iets gaat verduurzamen aan de hand van een door hen voorgestelde offerte, leiden zij -na je akkoord- de gegevens door aan de betreffende firma die het werk gaat uitvoeren en ook aan Simpel subsidie.

Zodra een en ander is afgerond, neemt Simpel subsidie contact op en vraagt om de nodige bijlagen en regelt de subsidie voor je. 

En ook daarmee waren onze ervaringen goed.

Vast energiecontract

Bij een vast energiecontract liggen energietarieven voor 1 of meerdere jaren vast, het is niet opzegbaar zonder boete.

Flexibel  of variabel energiecontract

Bij een flexibel energiecontract worden tarieven 2x per jaar gewijzigd, het contract (voor onbepaalde tijd) is per maand opzegbaar.

Dynamisch energiecontract

Bij een dynamisch energiecontract variëren de tarieven voor elektriciteit per uur, het contract is per maand opzegbaar (voor gas is er een prijs per dag).

Zelf een ervaring delen?