Energie in de Thij

Zonnebloemactie

Zonnebloemactie Wijk de Thij

Stichting Energie in de Thij

Info

ZONNEPANELEN

Hoe is het in de wijk gesteld met de zonnepanelen ?

Ervaringen

de wijk wordt duurzaam

Wij willen graag van elkaar leren en mensen samenbrengen om zo de energietransitie in de Thij vorm te geven.

Financiering

Hier komt een tekst te staan over de mogelijkheden tot financiering van uw energietransitie

De stichting Energie in de Thij is ontstaan uit de Bewoners Advies Groep. Een speciale groep van wijkbewoners die meedenkt over het Wijkuitvoeringsplan (WUP A.)  van de gemeente Oldenzaal.

Het wijkuitvoeringsplan ziet geen collectieve oplossingen voor de wijk. Daarom moeten de bewoners nu zelf aan de slag om hun huis duurzaam te maken.

Wij, als bewoners van de Thij, willen nu samen bekijken wat het beste is. Wij zijn neutraal en hebben geen verplichtingen naar bedrijven en gemeente.

Nu de energie zo duur is, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Er zijn verschillende soorten woningen in de Thij en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar de uitdaging is er wel het beste van te maken. Maar dan wel haalbaar en betaalbaar. De bedoeling is te komen tot het wijkuitvoeringsplan (WUP B.)

Bewoners Advies Groep

We komen bijna maandelijks bij elkaar in Paal 12. We bespreken mogelijkheden om bewoners van de Thij te ondersteunen bij het nemen van maatregelen om de woning duurzaam te maken. Ook onze eigen ervaringen gaan we uitwisselen. We worden ondersteunt door Rogier Scholten van de Gemeente Oldenzaal. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten en nodigen deskundigen uit die informatie geven. De bijeenkomsten zijn openbaar.  

In oktober 2023 worden in samenwerking met Natuur & Milieu Overijssel 5 soorten woningen in de wijk EP Scan gemaakt en worden adviezen gemaakt voor maatregelen om de woning duurzaam te maken. Deze Scans worden als voorbeeld gebruikt inclusief een financieringsvoorstel.

Stichting Energie in de Thij
Secretariaat
Natalie Alferink
Email: energieindethij@gmail.com