In gesprek met wethouder Yilidirim

In gesprek met wethouder Yilidirim

Vrijdag 9 februari heeft wethouder Murat Yilidirim een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de buurt rondom de voormalige Zevenster. In een ongedwongen zetting en onder het genot van een kop koffie heeft de wethouder het gehad over de totstandkoming van het besluit voor het bouwen van woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. Hierbij gaf hij aan dat de aanloop niet goed verlopen is naar de buurt toe. Dat de buurt het via de krant moest vernemen was niet goed en voor de toekomst gaat de gemeente proberen dat op een andere manier te doen. Binnenkort zal de gemeente alle buurtbewoners een brief sturen om het één en ander te verduidelijken en wat de vervolgstappen zijn.

Tijdens het gesprek heeft de wethouder gemeld dat de gemeente samen met WBO Wonen een (aantal) schetsen zullen laten maken en deze tijdens een of meerdere inloopavonden aan de buurt wil presenteren en vragen naar op- een aanmerkingen, zodat het definitieve ontwerp gedragen wordt door de buurt. Het aantal te realiseren woningen is ook afhankelijk van dit ontwerp. Ook de groenvoorzieningen rondom het ontwerp heeft de buurt nogmaals aangedragen als aandachtspunt.

De buurt kijkt terug op een goed gesprek met de wethouder.

Auteur: Mark Nijmeijer

 

Willem Dingeldeinstraat
J.W.F. van Hartenstraat/J.J. van Deinsestraat
J.W.F. van Hartenstraat
J.J. van Deinsestraat