PSY_FI FESTVAL: informatieavond omwonenden en ondernemers

PSY_FI FESTVAL: informatieavond omwonenden en ondernemers

PSY_FI FESTVAL: HULSBEEK

15000 bezoekers 5 dagen muziek en een camping voor gasten uit de hele wereld van 17 tot en met 22 juli 2024.

  • Locatie recreatiepark Het Hulsbeek
  • 15000 bezoekers
  • 5 dagen muziek van 17 t/m 22 juli
  • 5 Podia
  • Camping van 15 t/m 23 juli open

RTV Oost meldt dat het PSY-FI festival op Het Hulsbeek volgens de organisatoren doorgaat.

Dit is midden in de vakantie van veel gezinnen en niet iedereen kan zich een ver-weg-vakantie veroorloven. Het is dan prima om met mooi weer gebruik te maken van Het Hulsbeek als prachtig recreatieterrein in Twente. Ook toeristen die in Twente vakantie vieren gaan er graag naar toe.

Psy-Fi-Festival

In een bericht van 17 januari 2024 geven ze aan dat de lokale fractie van de christendemocraten in Oldenzaal nog veel vragen heeft. Vooropgesteld: het CDA staat naar eigen zeggen ‘positief tegenover ontwikkelingen op het Hulsbeek en het organiseren van festivals in de regio’. Maar het vijfdaagse festival Psy-Fi, van 17 tot en met 21 juli, waarvan de bezoekers negen dagen op een camping verblijven? Daar maakt de partij zich vooral zorgen over.

Psychedelisch festival wil naar oldenzaal tot schrik van cda “veel overlast voor alle Oldenzalers”

Informatieavond omwonenden en ondernemers

In een propvolle zaal bij Erve Hulsbeek is 30 januari de informatieavond geweest. (zie foto) Er waren vooral omwonenden en ondernemers die bezwaren inbrachten tegen dit evenement.  Dit omdat het niet in harmonie is met de functie, taakstelling en omgeving van Het Hulsbeek in Noord-Oost Twente. We zijn benieuwd of er ook bewoners van de wijk De Thij zijn geweest. Het Dagblad Tubantia scheef “Buurt en ondernemers massaal in opstand tegen mogelijke komst Psy-Fi festival”

Inmiddels is bekend dat het Festival een aanvraag voor een vergunning heeft ingediend bij de gemeente en veiligheidsregio. We wachten af welk standpunt het College (wethouder Zinkweg) en de Gemeenteraad van Oldenzaal er over inneemt. 

Het Hulsbeek is eigendom van het Recreatieschap Twente die het wel ziet zitten, maar behoort tot het grondgebied van de gemeente Oldenzaal. De eerst tickets zijn verkocht en dat geeft al een bepaalde druk op de beslissing.